Extra info

Alle kinderen hebben voor deze week een G lab account gekregen. Met dit account kunnen ze inloggen op Google Classroom. Eind augustus zullen de accounts gedeactiveerd worden, maar tot dan kunnen de kinderen nog verder oefenen en experimenteren.

DAG 1

Het weer was vandaag niet altijd stralend, maar het enthousiasme van de kinderen was dat zeker wel. We gingen van start met programmeerspelletjes op de computer. Ook de Ozobot gaf zijn geheimen prijs aan onze nieuwe programmeurs. Zelfs tijdens het sportmoment werden de programmeerskills aangesproken met verschillende program estafette/spelen!

DAG 2

Archery tag dat is super leuk, hoorden we enkele kinderen zeggen. Wat wil je? Schieten met een boog en verstoppen achter hindernissen. Dat zou toch iedereen graag doen?

We gingen vandaag ook aan de slag met de Microbits. Deze Microbits hebben we kunnen omtoveren van een dobbelsteen naar een klikgame. Een koud kunstje voor onze kleine programmeurs.

DAG 3

Vandaag was het de beurt aan Edison. Een robot die we konden programmeren en ombouwen tot een bulldozer en zelfs een tank.

Al dat oefenen met pijl en boog gisteren kwam super van pas, vandaag stond het echte Achery Tag spel op het programma.

DAG 4

Gewapend met een lasergeweer probeerden we tussen de bunkers onze tegenstanders te neutraliseren. We hebben gemerkt dat we echte sluipschutters in ons midden hebben. Een goede voorbereiding op morgen.

Vandaag was ook de dag waar menig kinderen naar uitgekeken hebben. Er stond namelijk een halve dag gamen op het programma. We hebben ons uitgeleefd op verschillende consoles, o.a. een Nintendo classic, X-box, Playstation, een virtual reality bril,... . Bekijk zeker de foto's!

DAG 5

Een eigen game ontwerpen is dat moeilijk? Niet voor deze kleine programmeurs! Vandaag ontwierpen we verschillende soorten games met Scratch. Ook fysiek werden de kinderen op de proef gesteld.... zo was er het grote eindspel waar alle vaardigheden werden gecombineerd van lasershoot tot Archery Tag tot het programmeren van de Microbit. Een hele beproeving was dat.