Leerlingen

Programmeren in de kleuterschool: Een halve dag op stap met Meester Robot!

Duur: 3 uur 

Prijs: 250€ + verplaatsingskosten

Tijdens deze halve dag starten we met een spel waarbij de kleuters kunnen leren wat het is om een robot te zijn. Daarna stappen we over naar de echte robots in de klas. We leren robots kennen op een muzische, maar tevens ook op een technische manier. Zo krijgen onze allerkleinsten een zicht op onze robotwereld.

Doelgroep: Geschikt voor kleuters van de 3de kleuterklas.

Programmeren in de lagere school

Duur : 3 uur 

Prijs: 250€ + verplaatsingskosten

Inhoud:

De school krijgt de mogelijkheid om het programmeren te bekijken vanuit drie invalshoeken. Unplugged programmeren, Programmeren op PC en Programmeren met robots. In onderling overleg bekijken we wat mogelijk is. Hieronder krijgt u een kort overzicht van ieder luik.

Unplugged programmeren.

Dit is programmeren met o.a. pen en papier. Voor dit gedeelte heb je geen PC’s of robots in de klas nodig. Dit is een vrij kosteloze manier van programmeren en kan makkelijk later worden herhaald of verder gezet.

Programmeren op PC

Hierbij gaan we programmeren via de PC. De kinderen leren spelenderwijs omgaan met programmeren. Hierin bouwen we op van makkelijk naar moeilijk.

Programmeren met robots

We gaan aan de slag met Ozobots. Deze robots laten het toe om de programmeerwereld via een muzische manier te benaderen, maar toch ook stevig aan de slag te gaan met programmeren. 

In elk luik worden de begrippen van programmeren behandeld, met elk hun eigen voordelen.

Doelgroep: 1ste t.e.m. 6de leerjaar

Aan de slag met Chromebooks in de klas

Duur: 1 uur 

Prijs: 100€ per klas + verplaatsingskosten

Inhoud:

Chromebooks zijn betaalbare, gebruiksvriendelijke computers die tegen een stootje kunnen. Deze laptops hebben door hun eenvoudig besturingssysteem een lange batterijduur en zijn erg gemakkelijk in beheer en onderhoud.

Tijdens deze workshop leer je alle gemakken van de Chromebook kennen samen met je leerlingen. Je kan in de praktijk zien hoe handig het is om met een Chromebook te werken. We sluiten hierbij aan op een thema dat op dat moment in de klas behandeld wordt. Op deze manier komen ICT en leerstof op een leuke manier samen.

Doelgroep: 3de kleuterklas t.e.m. 6de leerjaar